Gardinhuset

Utställningen

Nu har vi äntligen öppnat upp vår butik/utställning. Här kommer ni bland annat hitta inredning, solskydd och markiser i en inspirerande miljö.

Historien

1949 startas Möbelcentralen av morfar Yngve Johansson, i Lid strax utanför Gnosjö. På 1960-talet flyttade man in till Gnosjö, till huset Nordmark. Man bodde på övervåningen och hade affären på nedervåningen. Under 60- och 70-talet utökade man verksamheten och byggde till det som idag är Gnosjö Hjälper. På 80-talet valde mamma, Christina Petersson, att ta över en del av verksamheten och startade då GardinHuset. Som många av er säkert vet så drev hon butiken på samma plats i över 40 år. Vilken insats!

Övertagande och ny utställningsplats

Idag har jag valt att ta över verksamheten, och att driva den på ett lite annorlunda sätt. Det gamla huset har vi lämnat till Gnosjö Hjälper, och istället valt att satsa på nåt helt nytt. Eller ja, samtidigt väldigt gammalt. 1932 byggde min mormors morbror Bror Hyltén en fabrik, Gnosjö Armaturfabrik. Den har vi nu förvärvat, och kommer inom kort att öppna en utställning där.

FÖLJ OSS PÅ
INSTAGRAM